24 juni 2014

Avsnitt 8 - Digialt serieskapande, del 1: Photoshop

Upload Music - Upload Audio Files - Avsnitt - 8 - Digitalt serie...
I detta avsnitt pratar vi om hur Photoshop fungerar och ger tips på allt möjligt kul från färglära till gaussian blur. Detta är alltså ett matnyttigt avsnitt i stil med serieskapande-avsnittet, där vi pratar mer om hantverket och skapande än serier i allmänhet.

Här kommer lite exempel på bilder vi själva gjort i Photoshop, eller andra tips vi ger i avsnittet:

Yossra: Dessa är båda målade i Photoshop från grunden. Lager-funktionen var väldigt mycket till hjälp i den första bilden. De olika delarna av bilden kunde lättare delas upp i för, mellan och bakgrund genom lager-metoden. Jag tänkte även mycket på komplementfäger och använde color-dodge och overlay-lager för att få in mer intensiva ljusdagrar.

Ett av de största problemen konstnärer stöter på i digitalt måleri är avsaknaden av s.k. "happy accidents", vilket leder till att digitala målningar får ett stelt och livlöst utseende om inte hantverkaren lägger in något sorts sporadiskt element. I den andra bilden försökte jag få in ojämnheter i färgen genom att använda en texturerad "brush" för att imitera känslan i traditionell konst. Jag slängde även på ett noise-filter i slutet, vilket är ett billigt knep för att blanda in en massa olika färger i de stora färgpartierna, något som händer automatiskt i traditionellt måleri men som måste emuleras dagitalt. 


Natalia: Dessa är i o f s båda färglagda i Open Canvas, som vi kommer prata om nästa vecka, men jag nämnde dessa bilder i detta avsnittet för att vi pratade om vitt som färg. I Mjau!-bilden använde jag 100% vitt som highlights, och det ger bilden en väldigt blek ljussättning. Efter att Yossra påpekat detta testade jag att använda en gulvit ton i bilden nertill, från Sword Princess Amaltea. Visst är det skillnad?Och donera gärna en slant till oss om du gillar det vi gör, så att vi kan betala för vårt gamla Soundcloud-konto, samt fortsätta producera en awesome podcast. Tackar så mycket för att du lyssnar!!Tackar på förhand!

1 kommentar:

  1. Det som väntar...

    Jag gillar verkligen att ni, Mangapatriarkatet och Geeksnack känns så synkroniserade i er release av avsnitt. Först till synes oregelbundet, följt av längre uppehåll och sedan ett avsnitt från vardera podd inom ramen av en månad (sommar: bra tid att att släppa avsnitt). Sådant gillas.

    Alltså: Härligt med mer avsnitt.

    SvaraRadera